Wednesday 7 July 2010

Χωρίς τίτλο

Βαριέμαι αφάνταστα τους πατριώτες. Τους δήθεν πατριώτες. Διότι το να είσαι πατριώτης "θέλει αρετή και τόλμη", όπως ακριβώς και η ελευθερία. Έχουμε ελευθερία; "Ναι", θα μου πεις. Ζούμε σε δημοκρατικό κράτος. "Όχι", θα μου απαντήσει ένας άλλος. Το νησί μας είναι χωρισμένο στα δύο. Και φυσικά στο καπάκι θα ξεστομίσει κάποιος τρίτος την περιβόητη ατάκα "Δεν Ξεχνώ και Αγωνίζομαι". 


Το "Δεν ξεχνώ" το είδα τις προάλλες σε ένα αυτοκίνητο. Ήταν ξεθωριασμένο, όπως και η πραγματικότητα. Η αλήθεια να λέγεται το θέμα που προσπαθώ να περιγράψω είναι τεράστιο και χιλιοειπωμένο. Είμαι σίγουρος ότι προέκυψαν αμέτρητες κοκορομαχίες, ακόμα και στη δική σου την παρέα. Δε λέει να τσακωθούμε. 


Με ενοχλεί όμως ρε γαμώτο. Με ενοχλεί να ακούω και να βλέπω ανθρώπους που εκδηλώνουν την αντίστασή τους δυο φορές τον χρόνο, να έχουν άποψη και να "καταδικάζουν" την επικείμενη επίσκεψη της κυρίας Λόπεζ στην κατεχόμενη Κερύνεια. 


Αφού με εξαίρεση τις μανάδες των αγνοουμένων και μερικούς άλλους που αγωνίζονται σχεδόν καθημερινά για τα δικαιώματά μας, οι υπόλοιποι (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) ζούμε και βασιλεύουμε. Δεν ασχολούμαστε. 


Αντιθέτως! Άμα λάχει πηγαίνουμε στα καζίνο και φυσικά βολτάρουμε στα μαγαζιά για να βρούμε φτηνές απομιμήσεις γνωστών οίκων (βλέπε, polo φανέλες με αλογάκι). Έλεος ρε φίλε. Τουλάχιστον μην μιλάς. 


Υ.Γ: Όταν ο ηγέτης του ΔΗΣΥ (με τον οποίο δεν έχω κάτι) αναγνωρίζει τον Πρόεδρο του ψευδοκράτους και τρώει και πίνει οικογενειακώς μαζί του, για ποιο λόγο να επικρίνω την οποιαδήποτε Λόπεζ που αν μην τι άλλο έρχεται για δουλειά;

2 comments:

  1. Συμφωνώ απόλυτα!!!

    ReplyDelete
  2. Δεν νομιζω πως οι ιδιοι που κατηγορουν την επισκεψη της Lopez ειναι οι ιδιοι με αυτους που πανε καζινο κ.τ.λ ή καλυτερα θελω να ελπιζω πως δεν ειναι οι ιδιοι. Δυστυχως τα κομματα, ΟΛΑ, με πρωτους πρωτους ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ εχουν τοσα πολλα συμφεροντα και δεχονται τοσες πολλες μιζες για να προοθουν δηθεν την μετρα προς την "Ελευθερια" που καθε αλλο παρα πατριωτες μπορει να θεωρηθουν.
    Απο την αλλη εχουμε την εντελως αντιθετη παιδαγωγιση του τυπου, ναι η κυπρος ειναι και τουρκικη αφου περασαν τοσα χρονια (36), και στο ανθρωπινο επιπεδο θα συμφονισω απολυτα. Δεν μπορεις να πεις καποιου πατερα που τον εφεραν κουβαλητο, εχοντας τωρα κτησει την ζωη του, παιδια, αγγονια, να παει πισω. Αυτο που με προβληματιζει ειναι οι ταχα "προοδευτικοι"-οχι η παραταξη αλλα η ιδιοτητα των ανθρωπων- που διαγραφουν την ιστορια η την διαστρευλονουν σε παιδια ηλικιας 6 ετων. Ναι υπηρξε πολεμος, ναι πεθαναν πολλοι, ναι καναμε και μας εκαναν πολλα, υπαρχουν και απο τις δυο πλευρες αγνοουμενοι, μα μην ξεχναμε οτι η Τουρκια εκανε πολεμο και πηρε το μισο νησι, στο οποιο πολλοι απο εμας/πατεραδες μας ειχαν χυσει ιδρωτα και με κοπο ειχαν στησει μια ζωη για την οικογενεια τους, που τωρα πια ειναι απλα "ΤΟΥΡΤΖΙΚΑ" οπως πολλοι αναφερονται οταν θα παν στη βορεια Κυπρο.
    Δυστυχως τα πολιτικα κομματα στην κυπρο τρεφουν την διχωνια μεταξυ μας και καθε αλλο παρα ενημερωνουν το κυπριο πολιτη. Η τουρκια το μονο που ηθελε με την Αμερικη παρεα, ηταν μια μεριδα της Κυπρου η οποια πλεον της ανηκει γιατι εμεις το επιτρεψαμε, οχι το 1974 που ειχαμε ---- απο την χουντα, αλλα τα τελευταια 10 χρονια.

    Σε ανθρωπινο επιπεδο ενας "τουρκοκυπριος" ειναι κυπριος και ηταν και το 1973 κυπριος, στην υπηκοοτητα, εστω και αν η εθνικοτητα του ηταν Τουρκικη και οχι καθωλα "ελληνικη" οπως η ιστορια του νησιου. Ηταν ατομα που εμειναν στο νησι κατα την τουρκοκρατια και μπηκαν στα πολιτιστικα και πολιτισμικα δρωμενα της Κυπρου. Ηταν κομματι της Κυπρου.

    Καταληγωντας το να εχεις 150 000 πλυθησμου με λιγοτερο απο 5% 2-3 γεννειας κυπριους στο βορειο νησι, το θεωρω εγκλημα πολεμου, και αδικο. Το να ερχεται καποιος με βια στο σπιτι σου, να κατοικει εκει για 10 χρονια και να μην μπορεις να το παρεις, ειναι αδικο και πρεπει να τιμωρηθει. Τι τιμωρια ειχε η τουρκια? Καμια.. το μονο που καταφεραμε ειναι με τις ηληθιες ακραιες συμπεριφορες μας να γκρεμισουμε οτι ειχε μεινει. Ακομα χειροτερα οταν μας πιανει το "πατριωτικο" μας και βριζουμε την Λοπεζ η τον Sean Paul που ανθρωποι ιδεα δεν εχουν, απλα εκλεισαν μια συναυλια στην Κυπρο, που κατα πασα πιθανοτητα δεν ξερουν οτι ειναι κατεχομενη περιοχη, γιατι απλα η Κυπρος δεν ειναι το κεντρο του κοσμου οπως πολλοι πιστευουν.

    ReplyDelete