Tuesday 27 October 2009

Καθολικής α’ Επιστολής Άντυ Παναγιώτου το ανάγνωσμα


Διπλοπροσωπία το θέμα μας. Υποκριτική ο υπότιτλος. Πολλά άλλα επίθετα και λέξεις η πρώτη παράγραφος. Αχρείαστη η συνέχεια. Δεν υπάρχει Θεός για να σε κρίνει. Μονάχα η συνείδησή σου...

11 comments:

  1. Νομίζω είμαι γρουσούζης όταν κάνω ποδαρικό σε σχόλια! Ελπίζω να 'σαι καλά Άντυ! :)
    Και πάλι με γεμίζεις ερωτηματικά. Κατάλαβα χονδρικά τι εννοείς, με το συκγεκριμένο θέμα τα πράγματα είναι κάπως. Αυτό που με προβλήματίζει είναι (ναι μεν η αφορμή που βρίκες και) σε ποιους απευθύνεται... :P Εύγε!

    ReplyDelete
  2. Γεια σου μαν. Είμαι ΟΚ φίλε, ελπίζω κι εσύ το ίδιο και καλύτερα. Χαίρομαι που αντιλαμβάνεσαι πως δεν αναφέρομαι σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά για να απαντήσω και στο ερώτημά σου αναφέρομαι σε μια μάζα ανθρώπων. Ίσως και στον μέσο απόγονο των homo sapiens στον 21ο αιώνα...

    ReplyDelete
  3. "Διπλοπροσωπία το θέμα μας.Υποκριτική ο υπότιτλος"Όντως αντυ...αχρείαστη η συνέχεια

    ReplyDelete
  4. Διπλοπροσωπία, κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, δίνουμε αστείρευτη βάση στο 'φαίνεσθαι' κι όχι στο 'είναι' γι' αυτό και έχουμε σαπίσει μέσα μας (και δίνουμε μετά 100αρικα και 100αρικα σε ψυχολόγους). Άμα τα σκέφτομαι και τα βλέπω αυτά, i wanna scream! Καλό μήνα Andy!

    ReplyDelete
  5. Ξέρεις τι σηκώνει συζήτηση; (συγγνώμη που πετάσουμε) Η κουβέντα που είπες "Δεν υπάρχει Θεός για να σε κρίνει. Μονάχα η συνείδησή σου..." το οποίο έρχεται 50-50 σε αντίθεση με τον "μέσο απόγονο των homo sapiens στον 21ο αιώνα" (και το "μεσος" εδώ είναι προσωπική σου άποψη με την ιδέα ότι κατρακυλάει το είδος?) όπως είπες...

    ReplyDelete
  6. Γεια σου Rondric, welcome aboard.

    "Έχουμε σαπίσει μέσα μας", I hear you girl. I read you για την ακρίβεια. Καλό μήνα κουκλίτσα.

    Ιθάκη-man, σίγουρα σηκώνει συζήτηση. Συμφωνείς; Διαφωνείς; Δεν είσαι σίγουρος; Ο λόγος σε σένα.

    ReplyDelete
  7. Κοίτα, καταρχάς με την οπτική γωνιά που το έγραψες όσον αφορά τα όσα ασκέφτεσαι και πράττεις ναι ο μόνος κριτής είναι η συνείδηση σου. Κανένας δεν σου απαγορεύει να το ξανακάνεις, πρέπει να έχεις και όρια. Ως εδώ συμφωνώ! Στην συνέχεια, ο Θεός και η θρησκεία δυο διαφορετικά πράγματα -και το παρασκήνιο περί αμαρτίας- είναι άλλα θέματα από μόνα τους.

    Καλή Εβδομάδα και Καλό Μήνα!!!

    ReplyDelete
  8. Τελικά έχει δίκαιο ο Όσκαρ Ουάιλντ,
    "Εκτός από τον εαυτό μας, δεν υπάρχει ψυχή για μια αξιόλογη κουβέντα".

    ReplyDelete
  9. Ιθάκη-man έχω την εντύπωση ότι το υπερ-ανάλυσες το θέμα. Κοινώς you are missing the point. Η θρησκεία μου είναι αδιάφορη. Οι λέξεις που διάβασες πιο πάνω αφορούν την διπλοπροσωπία και την υποκριτική.

    Rondric θέλεις να επεκταθείς;

    ReplyDelete
  10. Όλα τα θέματα που με προβληματίζουν προσπαθώ να τα αντιμετωπίσω μόνη γιατί μόνο τότε πιστεύω θα βρείς λύση(η υποκρισία βλέπεις μας ακολουθεί παντού,δυστυχώς ίσως και οταν μένουμε μόνοι,μαζί με τον ευατό μας)
    Από το σχολείο έλεγα ότι δεν “πάω” τους ηθοποιούς και ότι δεν θα μπορούσα να κάνω παρέα μαζί τους,να γίνουμε φίλοι γιατί όσο εύκολα μπορούν να υποκριθούν ένα ρόλο σε μια παράσταση τόσο εύκολα μπορούν να υποκριθούν και στη ζωη τους...τελικά,έφτασα στο συμπέρασμα ότι όλοι μας παίζουμε σε μια παράσταση απλώς κάποιοι φροντίζουν να παίζουν καλά τον ρόλο τους(αλωστε σε κάθε παράσταση υπάρχουν οι καλοί και οι "κακοι" ηθοποιοί )

    ReplyDelete
  11. Εξιούζε μουά, ναι έχω την συνήθεια να μην βλέπω τα εμφανή και να κάνω εικασίες... (Το συνέδεσα με τα πρόσφατα επεισόδια με του κληρικούς)
    Απλά σε πήρα Λάρνακα μέσω Πάφου για να ρωτήσω κάτι!

    ReplyDelete