Wednesday 21 July 2010

Ωδή στο Mute

Είμαι μπερδεμένος. Εδώ δίπλα από αυτή την τελεία πήγα να γράψω τη λέξη "Fuck" αλλά την θεώρησα αχρείαστη, γι' αυτό πάτησα το περιβόητο backspace. Ξέρεις τι μου χρειάζεται; Ένα πληκτρολόγιο ή ένα τηλεχειριστήριο, όπως εκείνο που κρατούσε ο Adam Sandler στο μέτριο "Click" του 2006.

Δεν θέλω πολλά κουμπιά. Το "pause", το "backspace", το "delete" και το "mute". Ιδίως το τελευταίο είναι must! Στην πρώτη μαλακία, με ένα κλικ θα ξεμπερδεύω. Τι πιο τέλειο! Μην σκέφτεσαι περίεργα. Πίστεψέ με είμαι καλός ακροατής. Δυστυχώς όμως μερικοί άνθρωποι είναι με την ιδέα ότι μπορούν να μιλούν ασύστολα, αόριστα και αδιευκρίνιστα.

Βεβαίως σε τέτοιες περιπτώσεις απλά κουνάς το κεφάλι. Στην πορεία μπορείς να κάνεις χρήση και το "delete". Δόξα τω Θεώ ήμαστε αυτόνομα όντα και ευτυχώς έχουμε το δικαίωμα να λειτουργούμε κατά βούληση. Το "pause" λέω να το πατήσω στην επόμενη στιγμή ευτυχίας. Ξέρεις, για να παρατείνω την διάρκεια.

Παίρνω μια βαθιά ανάσα και συνεχίζω επαναλαμβάνοντας τις πρώτες λέξεις: είμαι μπερδεμένος. Κι αυτό διότι έχω πάρα πολλά στο μυαλό μου που θέλω να εκφράσω και δεν ξέρω από πού να αρχίσω; Κλισέ αλλά this is how I feel. 

Λοιπόν λοιπόν! Θα σου μιλήσω για τους παππούδες μου και θα σε αφήσω να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα. Αν θες μπορείς να τους δώσεις σάρκα και οστά λίγο πιο κάτω... 

Τις προάλλες που λες κυκλοφορήσαμε στην Αγγλία με την οικογένεια (including τους grandparents της μαμάς). Λίγο πολύ γνωρίζω της απόψεις του παππού και συνεπώς δεν ξαφνιάστηκα όταν σχολίασε κάποιον που απλώς είχε μακρύ μαλλί. Συγκεκριμένα δήλωσε: "πέρκει να σιέρεται η μάνα του που έκαμε γιο". Θεϊκή και πολυσύχναστη ατάκα!

Προχθές έκανα μια βόλτα από το σπίτι του άλλου του παππού, ο οποίος σημειωτέο είναι πολύ μεγάλος φαν της τηλεόρασης, των ειδήσεων και των μπλα μπλα σόου. Σε ανύποπτο χρόνο μας ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση της Αργεντινής νομιμοποίησε τους γάμους ανάμεσα στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, γεγονός που τον βρίσκει απόλυτα εντάξει!

Ιδού κυρίες και κύριοι η δήλωση του 75χρονου Άντυ (the original): "Εν δικαίωμα τους να κάμνουν ότι θέλουν! Τι μας κόφτει εμάς; Μα νομίζω έσιη αλλό μια χώρα που εν έτσι". Ναι παππούλη μου είναι η Ολλανδία (βλέπε Amsterdam), όπως και μερικές άλλες χώρες του κόσμου. Η τελευταία του κουβέντα ήταν ακόμα πιο wow: "Αφού οι άνδρωποι εν τα βρίσκουν με τες γυναίτζιες, ας δοκιμάσουν με τους ανδρώπους".

Ο Άντυ BTW (By The Way) έζησε και μεγάλωσε στην Αγγλία. Λες να παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του προσωπικού του χαρακτήρα; Λες; Δώσε έμφαση στην λέξη πριν από το "του". Διότι δυστυχώς σε αυτή τη χώρα ότι μας σερβίρουν (για να μην γίνω αισχρός) το τρώμε μετά μανίας. 

Σε κάποια φάση το χωνεύουμε. Ακολούθως κάνουμε κοιλιά. Κι όμως συνεχίζουμε να τρώμε ένα κάρο μαλακίες. Εξάλλου surprise surprise η Κύπρος (μας) βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατηγορίας "παχυσαρκία". Mute, σου λέω. MUTE!

2 comments:

  1. That's why we've got two ears love... μπαινάκης... βγαινάκης...

    ReplyDelete
  2. hahahahaha teleio..!! K simfwnw apolyta me ton pappou Andy (the original).! Ama en ta vriskoun mana mou me mas tes genaijes as pernoun athrwpous..!! Eksallou proswpiki mou apopsi, o kathenas me to "organo" tou oti thelei kamnei opws k sto krevati t.. Gt na men pantreuketai k opoion thelei aneksartitou fylou.?? :) K oso gia to allo, nai emeis oi Kypraioi eginame teleia vortoi k exoume k moutra na miloume, oi eurwPEOI..!! :) Good Day..!!
    P.S. en pirazei an den exeis ena control san t Adam Sandler.. Apla kane xrisi ypourgeio eswterikwn / ekswterikwn..!! (Vlepe Mpainakis Vgainakis p leei k i Tingerbell i pio apla grapse tous olous sta apokryfa s..!)

    ReplyDelete